Mopedopplæringen er delt inn i 4 trinn:

Trinn 1Trafikalt grunnkurs, som er felles for alle. Man må være fylt 15 år for å ta kurset. Kurset gir rett til øvelseskjøring på moped og lett mc (fra 15 år), og på bil (fra 16 år).

Trinn 2 (kjøreteknisk): Kjøregård og kjøretimer etter behov. Obligatorisk på trinn 2 er Grunnkurs moped (3 x 45 min) og Trinnvurderingstime trinn 2 (45 min).

Trinn 3 (trafikalt): Kjøretimer etter behov. Obligatorisk på trinn 3 er Sikkerhetskurs i trafikk (4 x 45 min) og Trinnvurderingstime trinn 3 (45 min).

Trinn 4 (avsluttende opplæring): Obligatorisk er Sikkerhetskurs på veg (4 x 45 min)

Det er ingen avsluttende praktisk prøve, men når du er ferdig med all opplæring må du bestå en teoriprøve på Statens vegvesen for å få utstedt førerkortet. For å ta denne prøven må du ha fylt 16 år. Du må også søke om førerkort på www.vegvesen.no. Dette bør du gjøre i starten av opplæringen, slik at søknaden er ferdig behandlet når du skal ta teoriprøven.

NB! Alle elever blir vurdert individuelt, så det må også påregnes kjøretimer utover de obligatoriske øvelsene. Erfaringen viser at de fleste trenger minst 1 kjøretime i trafikk på trinn 2 (før den obligatoriske trinnvurderingstimen), og som regel 3-4 kjøretimer på trinn 3 (i tillegg til den obligatoriske opplæringen). Enkelte elever kan trenge noen flere timer.

Vi anbefaler alle som har mulighet til det, å øvelseskjøre privat! Du må da ha med deg en ledsager på motorsykkel (ikke moped). Se www.vegvesen.no for krav til øvelseskjøring på moped.

Utstyr til opplæringen: Hjelm og hansker kan lånes gratis hos oss, hvis du ikke har selv. Under kjøring må du møte i jakke og bukse (IKKE t-skjorte eller shorts). Regntøy hvis nødvendig. Du må ha med deg mobiltelefon og ørepropper for kommunikasjon under kjøring.

Priser for mopedopplæring 2024

Tjeneste:Pris:
Obligatorisk grunnkurs moped, må gjennomføres før praktisk opplæring kan påbegynnes (135 min)kr.  1000,-
Obligatorisk trinnvurderingstime, trinn 2 (45 min)kr.  900,-
Obligatorisk sikkerhetskurs i trafikk (180 min)kr. 2600,-
Obligatorisk trinnvurderingstime trinn 3 (45 min)kr.  900,-
Obligatorisk sikkerhetskurs på vei (180 min)kr. 2600,-
Kjøretime i kjøregård (uten annen trafikk)kr.  600,-
Kjøretimekr. 800,-
Sum obligatorisk opplæring inkl. 90 min i kjøregårdkr. 9200,-

Gebyrer til Statens Vegvesen:

Tjeneste:Pris:
Teoriprøve på Statens vegvesenkr.  380,-
Utstedelse av førerkort, bet på trafikkstasjonen/bet på nettkr.  220,-/90,-
Fotograferingkr. 70,-